Черно море загуби полуфиналната серия след загуба от Лукойл

Спорт

15-05-2014, 22:38

Снимка:

varna.utre.bg

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Черно море Порт Варна - Лукойл в снимки

Моряците отстъпиха с 64:82, шампионите ще играят 13-и финал

Отборът на Черно море Порт Варна загуби четвъртия мач от полуфиналната серия на ТЕСИ НБЛ с 64:82 от Лукойл Академик. Така с 3:1 победи шампионът за последните 11 години ще играе 13-и пореден финал в мъжкото първенство на България. „студентите” ще защитават титлата си срещу победителя от серията Балкан – Левски, в която резултатът към момента е 2:1, а четвъртият мач е утре в София. Варненци пък ще играят със загубилия в нея за бронзовите медали в серия до две победи от три мача.

Гостите поведоха от самото начало, но през първите 10 минути варненци успяха да се задържат близо и след първата част изоставаха само с две точки. През втория период обаче Лукойл стегна защитата и позволи на съперника си да отбележи само 10 точки, като дръпна с 15 напред. След подновяването на играта темпото се запази и на моменти разликата достигна цели 25 точки, а „студентите” уверено вървяха към победата. В края на третия период Черно море намали изоставането си под 20 точки и започна последната десетка със серия от 6:0, но Лукойл бързо си върна комфортната преднина и спокойно доигра мача.
СНИМКИ ОТ МАЧА ТУК!
Най-резултатни от петимата баскетболисти на Лукойл Академик с двуцифрен актив бяха Кристифър Дън (8 борби) и Божидар Аврамов, които вкараха по 15 точки. С 13 и 6 борби се включи Марко Килингсуърт.

За Черно море Милян Пупович регистрира 17 точки и 9 борби, а 16 отбеляза Педжа Стаменкович.