Българин победил Гари Каспаров се включва в шахматен турнир

Мисия Варна

15-05-2014, 17:42

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Записванията започват от 11:30 часа на 17 май на втория етаж на Морска гара-Варна

Двама гросмайстори взимат участие в поредното 14-о издание на традиционния турнир по ускорен шах, организиран от ГЕРБ-Варна. Световният шампион за младежи - варненецът Васил Спасов, Крум Георгиев - първият българин победил Гари Каспаров и Константин Ангелов - световен шампион по решаване на шахматни задачи ще са участници в турнира.

Организаторите - майсторите на спорта Георги Недев, кмет на район "Одесос", и д-р Руслан Тошев, който е ръководител на организацията на ГЕРБ в района, са подготвили награден фонд от 900 лв. и много изненади.

В надпреварата ще се включат шахматисти от Шумен, Добрич, Балчик и Сливен, международни майстори, майстори на спорта, както и много варненски почитатели на древната игра. Освен парични премии, за призовата тройка са подготвени и специални купи. Отличени ще бъдат още най-добрата шахматистка, старейшина и състезатели до 12 и 14 г.

Турнирът е запазена марка за варненския шахматен живот. Той ще се проведе по швейцарска система в съответствие с правилника на шах на ФИДЕ и регламента на ускорения шах. Контролното време за завършване на партията е 16 минути на състезател.

Записванията започват от 11:30 часа на 17 май, на втория етаж на Морска гара-Варна, където ще се проведе и турнирът.