Ремонт спира наводненията по улица "Безименна"

Мисия Варна

15-05-2014, 13:13

Снимка:

live.varna

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Днес направиха първа копка на основния ремонт на улицата до Зеленчукова борса

Наводненията след всеки дъжд на ул. "Безименна" във Варна – до Зеленчуковата борса, ще бъдат решени с основен ремонт на трасето. Това съобщи кметът Иван Портних, който присъства на първата копка за реновиране на улицата.  "Това е наболял проблем от години за града и най- вече за жителите на район "Младост". Няколко пъти са залагани средства в бюджета за подмяна на ВиК мрежата и за изграждане на дъждовната канализация, но ремонтите така и не са станали факт", коментира Иван Портних.

 Строителният обект е първи етап от решаването на проблемния участък на ул. "Безименна" с пресечката на ул. "Акад. Игор Курчатов" в Западна промишлена зона, и е на стойност около 400 000 лв. Реконструкцията предвижда подмяна на подземната ВиК система, изграждане на нова дъждовна отводнителна канализация и асфалтиране. Поради естеството на строително- ремонтните дейности ще бъде въведена и временна организация на движението в района на двете улици. Срокът за приключване на дейностите по обекта е 3 месеца.  "Надявам се, след като открием обновената улица, тя да получи име от общинския съвет", каза кметът.

 Той коментира и други ремонти, които се извършват в града. Булевард "Цар Освободител" трябва да бъде открит до 23-ти май.  "Що се отнася до пешеходната зона – създадена е нова организация, защото имаше некачествено изпълнение. Пряко съм ангажиран с контрола – успяхме да входираме документите за този проект въпреки пропуснатите срокове на предходното управление, закупихме най-качествените материали  - клинкерът е с пъти по-високи показатели от евростандартите, затова няма да позволя на обекта да се работи недобросъвестно. Ако трябва, паветата ще бъдат  пренареждани, докато станат както трябва, а санкциите за изпълнителя ще бъдат брутални!", каза Иван Портних. Той допълни, че първият етап трябва да стане готов до откриването на сезона, а целият площад – най-късно до месец март.