Български фирми командироват в Германия с нашенска заплата

Парите

15-05-2014, 11:50

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Най-често проблемите на родните работници, отишли да търсят препитание в Германия е именно некоректното отношение от страна на работодателите им

Български работодатели много често командироват свои служители в Германия, но с условия на заплащане, каквито се предлагат у нас. Така фирмите нарушават немското законодателство, защото условията, които предлагат не са достатъчни да покрият минимума за жизнен стандарт в Германия. Това разказаха консултанти и юристи от от организацията "Труд и живот", базирана в Хамбург.

Организацията работи от 2012 г. и до момента е консултирала над 2000 души. 26% от тях са българи. Най-често проблемите на родните работници, отишли да търсят препитание в Германия е именно некоректното отношение от страна на работодателите им. Имало и много такива, които са регистрирали фирми и трябва да се самоосигуряват, но бремето се оказвало непосилно. 

Кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация "За къде пътуваш", подема община Варна, по която германската организация е партньор. Целта на кампанията е да повиши информираността на обществото за трудовата експлоатация. 

Дейностите по нея включват срещи с единадесетокласници от всички варненски училища,както и информационни сесии по темата.