Фотографска изложба излиза на открито в Морската градина

Варна Лайф

14-05-2014, 19:23

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмият фото салон Варна очаква своите лауреати

На 15 май от 18:30 часа експозицията ще бъде изложена в градската галерия "Борис Георгиев"

Изложба на финалната селекция от VII Международен фотографски салон-Варна 2014, излиза на открито. От 15 май до 8 юни 250 фотографии ще бъдат изложени в градската Художествена галерия "Борис Георгиев". По време на официалното откриване ще бъдат обявени официално лауреатите на настоящето издание на конкурса, заяви по време на пресконференцията президентът на Международен Фотографски Салон Варна г-н Иван Германов.

Конкурсът се превърна в единственият салон в България, признат на толкова високо равнище. Тази година Международен Фотографски Салон Варна отличи своите призьори със 77 награди.

Заедно с фотографиите, избрани във Финалната селекция, организаторите са подготвили и по седем любими кадъра от почетното жури на Седми Международен Фотографски Салон Варна. В изложбата ще видите фотографии от Брайън Хопър (Ирландия), Бахар Калели (Турция), Генчо Петков (България), Росен Донев (България), Златко Латев (България).

Конкурсът се провежда в подкрепа на кандидатурата на град Варна за Европейска столица на културата през 2019 година. Участниците кандидатстват с фотографии в следните три категории на Салона: черно-бяла фотография, цветна фотография и компютърно-обработена фотография. Това разширява максимално кръга на aвторите, в зависимост от техните творчески търсения.

Начинанието започва през 2003 г. във Варна като форум за български любители на фотографското изкуство и професионалисти в областта, а от 2007 г. се превръща в първият международен фотографски салон в България.

На уеб сайта на салона може да се проследи развитието на Международен Фотографски Салон Варна от първото издание до днес.

И през настоящето издание организаторите ще излязат извън рамката на затвореното пространство на галерията и ще поднесат най-добрите фотографии на варненци и всички гости на града ни на открито, достъпни за неангажираща и неформална "консумация".