Черно море се сгромоляса в Ловеч

Спорт

14-05-2014, 18:59

Снимка:

varna.utre.bg / АРХИВ

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

"Моряците" поведоха с 2:0, но допуснаха пълен обрат в мача

Отборът на Черно море не успя да вземе точки при гостуването си на Литекс в среща от 28-ия кръг на Елитната група до 17 години. Възпитаниците на Тошко Каменов отстъпиха с 2:3 на ловчанлии, въпреки че поведоха с 2:0 още в самото начало на двубоя. Груби грешки в защитата на Черно море обаче, позволиха на съперника да направи пълен обрат и да вземе трите точки.

Варненци започнаха мача по най-добрия начин, като до 9-ата минута хванаха на два пъти домакините на контраатака и реализираха два бързи гола. В 25-ата минута Литекс успя да се върне бързо в мача след отлично изпълнен пряк свободен удар, при който топката мина под напречната греда - 1:2. Само пет минути по-късно варненци направиха груба грешка в отбрана и бяха наказани за 2:2. В 60-ата минута "оранжевите" вкараха и трети гол, след като защитата на Черно море заспа при едно дълго подаване към играч на Литекс, който пое необезпокояван топката и реализира за крайното 3:2.

След поражението неговият отбор остава на 5-то място с 53 точки. В следващия предпоследен кръг варненци ще запишат служебна победа с 3:0 срещу отказалия се от участие Пирин (Благоевград).