Обявиха Варна за лидер в развитието на социалните услуги

Мисия Варна

14-05-2014, 17:37

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

EASPD са основни партньори на Европейската комисия и влиятелен фактор във формирането и реализацията на европейските социални политики

"Варна е лидер сред градовете в България със своя пример в развитието на социалните услуги за хората с увреждания и взаимодействието с неправителстветните организации", заяви Люк Зелдерло генерален секретар на Европейската асоциация на доставчиците на социални услуги за хора с увреждания (EASPD). Това стана на семинар на доставчиците на социални услуги от област Варна и североизточна България на тема "Европа 20-20 – нови социални политики и услуги, европейски добри практики и партньорства" в община Варна.
"Общината винаги е поставяла социалните дейности като приоритет в своята работа. Варна е пример за доброто взаимодействие между общинска администрация и неправителствените организации. Като кмет използвам случая да уверя, че тази тенденция ще бъде запазена и се надявам Варна да остане пример в това отношение", заяви кметът Иван Портних.
EASPD са основни партньори на Европейската комисия и влиятелен фактор във формирането и реализацията на европейските социални политики. Организацията има решаващ принос за развитието на европейското партньорство на България и за въвеждането на нови практики в социалната сфера в България.
Семинарът се проведе в рамките на проект "Нови услуги за заетост", изпълняван от Aгенция за социално развитие "Вижън" с партньорство с европейската асоциация и Агенцията за социално подпомагане.
"Благодарим на кмета и общината за подкрепата и успешното партньорство! Това тясно сътрудничество е единственият път, по който можем да вървим напред!", заявиха организаторите.
"Усилията на администрацията са да надгражда вече създаденото, което никак не е малко -да подобряваме и разширяваме обхвата на услугите. Това ще доведе до истински европейски облик на социалните услуги", каза кметът.
В семинара участваха Бернадет Гросьокс - член на борда на EASPD и генерален мениджър на Centre de la Gabrielle-Paris и Джим Кроу директор на Learning Disability-Wales и член на борда на EASPD, доставчици на социални услуги, неправителствени организации, общини и институции работещи в социалната сфера.