Кандидатът за евродепутат на ГЕРБ Андрей Ковачев: Няма ляв или десен прочит на историята

Мисия Варна

13-05-2014, 15:54

Снимка:

Андрей Ковачев

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Една част от българския народ чества 9 септември като светъл празник, а другата знае, че това е най-черната дата, която ни откъсва от Европа

Няма ляв или десен прочит на историята, тя трябва да се знае такава, каквато е. В България тънем в пълна забрава. Това заяви кандидатът за евродепутат на ГЕРБ Андрей Ковачев във Варна. Той бе гост на инициативите на Македонското дружество, което чества 111 г. от гибелта на Гоце Делчев. По време на срещата бе представен филмът на репортера Иван Георгиев "Македония. Последният проект на Коминтерна".

"Ние сме абсолютно разединени. Една част от българския народ чества 9 септември като светъл празник, а другата знае, че това е най-черната дата, която ни откъсва от Европа", каза Ковачев. Той добави, че една от основните теми, по които работи, е инициативата на Европарламента в Брюксел да бъде създаден музей, който ще носи името "Дом на европейската история". Тази институция ще използва всички налични инструменти, за да насърчава по-доброто разбиране на европейската история и евроинтеграцията.

Гост на инициативата на Македонското дружество във Варна бе и народният представител от ГЕРБ Пламен Манушев, който е член на Комисията по външна политика в парламента. "Питах министъра на външните работи ще бъде ли подписан договор за добросъседство, а той ми отговори, че имало работни групи, но не знае как би изглеждало подписването. Най-голямата антибългарска пропаганда е в Македония", каза Манушев.