Националите по волейбол започнаха подготовка във Варна

Спорт

13-05-2014, 14:11

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

На 16-17 май в "Конгресна" тимът посреща Иран в контрола

Мъжкият национален отбор на България по волейбол се премести във Варна, където ще продължи подготовката си за Световната лига. От групата от 18 състезатели липсва единствено Цветан Соколов, който ще се присъедини към отбора утре.

Волейболните национали на България вече направиха първата си тренировка в морската столица. На 23-ти и 24-ти май в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта тимът ще посрещне САЩ в първите си два мача от Група "В" на Световната лига. Преди това обаче българските волейболисти ще изиграят и двама мач на 16-17 май с представителния тим на Иран в Двореца. Само една от двете проверки ще бъде открита за публиката.

"Щастливи сме, че ще играем отново във Варна. Предстоят ни два трудни мача със Съединените щати и целта ни е да направим успешна първа крачка в Световната лига. За разлика от другите отбори, ние стартираме седмица по-рано в турнира и няма да ни е лесно", заяви националният селекционер Камило Плачи пред NEWS7.

"Надявам се варненската публика да ни помогне, първите два мача са страшно важни, трябва да ги спечелим, за да тръгнем добре в лигата", добави либерото Теодор Салпаров.