Набират младежи доброволци за работа през лятото

Мисия Варна

13-05-2014, 09:47

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Крайният срок за подаване на заявления е 23 май

Стартира кампания за набиране на младежи на възраст между 16 и 29 години, които ще имат възможност да положат доброволчески труд във варненски неправителствени организации и институции. Сферите са екология, изкуство, култура, опазване на историческото наследство, спорт и туризъм, медийно обслужване, социални дейности и др.

Регистрираните в Младежката доброволческа служба се ангажират за период от един до два месеца през лятото в неправителствена организация, съобразно заявените предварително интереси (от 4 до 6 часа на ден, 5 дни седмично). Доброволците получават средства за дневни разходи и удостоверение от организацията-домакин за продължителността и естеството на доброволчески труд.

Организация-домакин може да бъде всяка организация, регистрирана по Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Заявилите желание да упражняват доброволчески труд в сферата на културата, опазване на историческото наследство и медийното обслужване ще имат възможност в рамките на 2 до 4 седмици (по 4 часа на ден) през летните месеци да трупат професионален опит в избрана от тях институция (без да получават средства за дневни разходи).

Крайният срок за подаване на заявления е 23.05.2014г. Формуляри на доброволци се приемат на адрес: гр. Варна 9002, бул. “Цар Освободител” № 27, база “Младежки дом”, ет1, МИКЦ-1; ет.2 стая 14 или на e-mail: [email protected]

Заявления на организации, желаещи да ползват доброволчески труд се подават в деловодството на Община Варна до 23.05.2014г. На 30.05.2014г. (петък) от 18:00 часа, "Концертна зала" в база "Младежки дом" ще се проведе среща за разпределяне на доброволците по организации и Наредба за условията и реда за включване в МДС и формуляри за кандидатстване може да изтеглите от www.varnanamladite.com