Николай Станчев напусна УС на Спартак

Спорт

12-05-2014, 18:56

Снимка:

varna.utre.bg

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фажев: Изпълнихме цел №1, сега се захващаме с лиценза

Нов човек влезе в управата на клуба

Членът на Управителния съвет на Спартак Николай Станчев напусна управлението на клуба. Неговото място в управата бе заето от Димитър Енчев. Той е бившият футболист на клуба и национал, роден на 2 септември 1955 година и е юноша на Спартак (Варна). Енчев е и бивш зам. директор на Затвора във Варна и екс шеф на Общинска полиция. В момента пък е делегат към ЗС на БФС - Варна.

През 2006 г. е бил пенсиониран от МВР, заради голям брой случаи на корупция в службата. Според источници на МВР, дългогодишният ръководител на звеното е освободен от вътрешното ведомство, заради честите жалби на граждани от поведението на подчинените му и очевидната невъзможност на Енчев да контролира полицаите си, пише Дарик при пенсионирането му през 2006 г.

Решението за рокадата е било взето на последното заседание през април. Очаква се в близките дни Енчев да встъпване в длъжност. Другите позиции засега остават вакантни.

Николай Станчев е директор в школата на "соколите", а това е основната причина той да бъде изваден от ръководството на Спартак, тъй като по закон член на Управителният съвет няма право да заема ръководна длъжност в клуба.