За четвърта поредна година Варна шампион по футзал

Спорт

12-05-2014, 14:34

Снимка:

varna.utre.bg / АРХИВ

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гранд Про на финал след бой над Левски

Мания се класира на финал след победа с дузпи

Черно море Мания и Гранд Про в сблъсък за титлата в този спорт

За четвърта поредна година шампионската титла във футзал ще бъде завоювана от отбор от Варна. Това стана факт, след като два тима от морската столица се класираха за финала в този атрактивен спорт.

След успеха на Левски през сезон 2009/2010 г. титлата е неизменна част от морската столица. Прз 2011 г. МФК Варна триумфира с купата, а в последните два сезона Гранд Про е пълен хегемон в шампионата и представи България в Шампионската лига, като преодоля на два пъти първия предварителен кръг на най-големия клубен форум в този спорт.

През настоящата кампания Черно море Мания и Гранд Про ще излъчат новия шампион на страната този уикенд, в две от три срещи. Финалната серия започва на 16 май в зала "Владислав" в морската столица, а реваншът е ден по-късно. Ако обаче се стигне до равенство в победите след първите два мача, шампионът ще бъде определен на 18 май.

В полуфиналите Мания се наложи в серията срещу шампиона на София УНСС с две чисти победи. Във Варна "маниаците" победиха съперника с 4:3, а в столицата надделяха с дузпи и 1:1 в редовното време.

В София Гран Про пък спечели като гост срещу Левски след равенство 3:3 и изпълнение на дузпи, като във Варна двубоите бяха също толкова оспорвани. В реванша момчетата на Иво Николов успяха да изравнят серията с победа във втората среща във Варна с 3:2, но във третия решителен двубой отстъпиха с 4:2.