Изложба "Исторически морета" показва корабите от Tall Ships

Варна Лайф

12-05-2014, 10:14

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

20-те маслени композиции са изложени в галерия "Актив арт" до 15 май

В галерия "Актив арт" гостува изложбата "Исторически морета" на художника Светлин Ненов. Експозицията, вдъхновена от най-красивите ветроходи в света, е реализирана като продължаващо културно събитие на регатата Tall Ships 2014, която се проведе във Варна между 30 април и 3 май.

Варненската публика има възможността да види 20 композиции, изпълнени в техниката на маслената живопис. Сюжетите на художника са на високи кораби, яхти и пристанища и внушават свободата, полета на смелостта, мъжеството и духа. Вдъхновен от красотата и величието на корабите, от хоризонтите и морето, от безкрая и усещането за безвремие, авторът Светлин Ненов ги пресъздава чрез средствата на живописта в един художествен свят.  

Светлин Ненов е роден през  1961 г. във Варна, завършил е Факултета “Изобразителни изкуства” във Великотърновския университет  “Св. Св. Кирил и Методий”. Живее и работи във Варна. Член е на Съюза на българските художници. Показвал е творчеството си в над 30 самостоятелни изложби у нас и в чужбина. Носител е на следните отличия на тема маринистика: Трета награда на Национален конкурс на морска тематика – Варна (1992 г.), Втора награда на Национален конкурс на морска тематика – Варна (1996 г.), Трета награда на Международно биенале на морска тематика “Марина 98” – Одеса, Украйна (1998 г.), Първа награда на Национален конкурс на морска тематика – Варна (1998 г.).

Изложбата "Исторически морета" може да бъде видяна до 15 май в галерия "Актив арт" на ул. "Дунав" 5.