Мания се класира на финал след победа с дузпи

Спорт

10-05-2014, 21:43

Снимка:

varna.utre.bg / АРХИВ

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гранд Про удари Левски с дузпи

Черно море Мания удари шампиона на София в морската столица

Варненци завършиха 1:1 с УНСС в редовното време

Отборът на Черно море Мания е първият финалист в държавното първенство по футзал. Варненци взеха втора победа над шампиона на София УНСС в шампионата. След като надиграха софианци с 4:3 във Варна, днес тимът на Мартин Балулов успя да победи своя съперник след изпълнения на дузпи. В редовното време двата тима завършиха наравно 1:1, а от бялата точка варненци бяха безпощадни и заслужено са на финал в този атрактивен спорт.

През първата част домакините изненадаха "маниаците" с много заучени положения, но така и не успяваха да реализират гол. Домакините удариха три греди. В средата на полувремето игралият силно в мача Пламен Стойков успя да изведе своите напред, след мощен удар от далечна дистанция - 1:0.

След почивката варненци хващаха съперника на контраатака, като малшанса попречи на Мания да реализира втори гол. Нелепа грешка в редиците на Мания обаче позволи на столичани да излязат очи в очи с вратаря Пенко Димов и да изравнят в резултата. В последните минути стражът на УНСС бе изгонен за втори жълт картон за игра с ръка извън наказателното поле, но варненци така и не успяха да се възползват от чистеното превъзходство.

При дузпите шампионът на Варна беше безпощаден, като не пропусна нито един път от бяата точка. Стражът на Мания пък спаси първата дузпа и класира варненци за финала. Точни от бялата точка бяха: Димитър Цветанов, Даниел Димов, Никола Василев, Пламен Стойков и Николай Ненков.