Съдът даде условна на продавач на цигари без бандерол

Крими

09-05-2014, 14:02

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Цигарите са оценени на 877 лева

За държане на цигари без бандерол, 56-годишeн мъж от Варна бе осъден на 3 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок. Районният съд призна за виновен 56-год. П. Атанасов в престъпление по чл.234 ал.1 от НК. На 13 ноември 2012 година, край спирка "Журналист" в Златни пясъци, служители на Пето районно управление на МВР при обход забелязали подсъдимия, който бил в неугледен вид, държал се съмнително и носел голяма платнена торба.

При извършената му проверка се установило, че подсъдимия се издирва за установяване на адрес, а в чантата били открити общо 117 кутии цигари, необлепени с изискуемия по закон бандерол. Подсъдимият заявил, че е купил акцизните стоки от Кооперативния пазар за негова лична употреба. Цигарите са от марките "Слимс Рокуел" и "Велвет" и са оценени на обща стойност 877 лева.

Деянието не представлява маловажен случай. Иззетите по делото тютюневи изделия без бандерол се отнемат в полза на държавата и предават за унищожение. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.