Рецидивист обра магазин, забрави си документите на щанда

Крими

08-05-2014, 16:58

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Не успял и да отвори касата и награбил монетите от монетника

Като виц звучи днешната новина от Варненския районен съд. Инцидентът се случил през нощта на 25 ноември миналата година в денонощен магазин на улица "Подп. Калитин", когато клиент влязъл в помещението и поискал от продавачката три неохладени бутилки бира. Жената заключила касата и влязла в складово помещение, разположено непосредствено зад търговския щанд. В този момент 20-годишният младеж затиснал вратата на склада и опитал със сила да отвори касата на магазина.  

След като не успял с отварянето, видял поставен на рафт под касата монетник , изсипал съдържанието му в ръцете си и напуснал магазина, но междувременно забравил върху щанда портфейла с документите си.  Впоследствие продавачката успяла да излезе от склада, забелязала разпилени по пода монети и чуждия портфейл, в който намерила личната карта на подсъдимия и две издадени на негово име ученически карти за пътуване с БДЖ. Общо откраднатата парична сума от магазина в монети е за приблизително 47 лева. Щетите към момента са възстановени.

Случката може да звучи като виц, но за 20-годишният Хр. Иванов не е точно така, защото след постигнато в съдебна зала споразумение, Районният съд във Варна му е наложил наказание от 1 година затвор.

Младежът е многократно осъждан за подобни посегателства с влезли в сила присъди за периода 2010 -2012 г., като част от наложените му наказания е изтърпял ефективно.  Одобреното от съда споразумение е окончателно и влиза в сила веднага.