Билборд стряска шофьорите, предупреждава ги да не пият

Крими

08-05-2014, 13:55

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дизайнерски дроги "минават метър" пред тестовете на КАТ

От началото на годината във Варна и областта са регистрирани 13 636 нарушение на пътя

Билборд с надпис "Не шофирай, ако си пил!" ще "грейне" срещу сградата на КАТ във Варна, за да опази водачите от прегрешения. Билбордът е част от кампания, която стартира във Варна от 7 до 31 май. Тя съвпада с предстоящите абитуриентски балове и е адресирана до всички млади хора – ученици,абитуриенти, студенти и към цялото общество с цел опазване живота и здравето на младежите, техните най-добри приятели, връстници и близки. По време на кампанията ще бъдат раздавани стикери, гривни и други превантивни материали, които да убеждават хората да не се качват зад волана след употреба на алкохол. 

Видеоклип на същата тематика ще се завърти в градските автобуси 875 пъти. По време на кампанията, общинският отдел "Превенции", заедно с доброволци ще влезе във всяко варненско училище за среща с абитуриентите. Целта е младите хора да бъдат убедени да се държат разумно на пътя, за да оставят баловете им само добри емоции. 

"Намаляват стойностите на травматизъм на пътя, причинен сле употреба на алкохол", съобщи началникът на сектор "Пътна полиция" гл. инспектор Петко Камбуров. Само в 5% от катастрофите с ранени и загинали са участвали пияни шофьори. 

От началото на годината във Варна и областта са регистрирани 13 636 нарушение на пътя. Написани са 3673 акта и са наложени 5600 глоби по фиш. Водачите, на които е извършен тест за алкохол са 12 000.  Установено е, че 383 от тях са седнали зад волана, след като са пили. На 245 дрегерът е отчел под 1,2 промила. На останалите - с повече от 1,2 промила са образувани досъдебни производства.