Над 500 бойци идват във Варна през юни

В началото на лятото стартира открито първенство и Европейски шампионат по бойни изкуства

Над 500 бойци ще участват на първото по рода си състезание - Форум по бойни изкуства Европа, в рамките на които ще се проведат: Открито първенство и Европейски шампионат по бойни изкуства. Надпреварата ще се проведе на 25, 26 и 27 юни, а домакин на събитието ще е зала Конгресна на ДКС - Варна.

В морската столица се очакват бойци от над 13 държави: България, Русия, Молдова, Украйна, Азербейджан, Казахстан, Грузия, Турция, Румъния, Узбекистан, Сирия, Норвегия, Сърбия и др. Участниците ще се съревновават в следните категории: Кикбокс, Джиу-Джитсу, Айкидо Комбат, Карате, Самоотбрана, АДСС Граплинг, ММА, както ще има и отделна категория за демонстрации на нови техники.

На 27 юни от 19 ч. ще се проведе гала вечер, в която ще премерят сили бойците на България и Русия, а подготвените мачове са между:
Виктор Димитров – Гриша Степанян,
Драгомир Йорданов – Максим Фомичев;

Треньор на българските бойци е небезизвестният Николай Добруджански, а на руснаците - Дмитрий Формичев.

По време на шампионата ще бъдат разиграни 4 пояса - 1 на Cage of Glory, 1 на Time to fight и 2 в чест на 90-ата годишнина от рождението на бившия президент на Азербейджан - Гейдар Алиев. За различни постижения ще бъдат връчвани грамоти и медали на участниците също.

Организатор на събитието е Димитър Урумов

Промоутър е Татяна Господинова

Някои от съдиите на събитието ще бъдат:
Бессонов Павел (9 Degree, МК, РОССИЯ)
Аллахвердиев Тарверди (8 Degree, МК, Баку)
Усманов Фахриддин (8 Degree, МК, Ташкент)
Абубакаров Сайпуди (8 Degree, МК, г. Грозный)
Крылов Михаил (5 Degree, МК, г. Иваново)
Поторокин Максим (6 Degree, МК, Москва)