Изберете си училище на Панорама в ДКС

Мисия Варна

07-05-2014, 15:23

Снимка:

palaceofvarna.com,архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

На щанда на община Варна ученици и родители ще могат индивидуално да разговарят с консултанти по кариерно развитие и да се запознаят с възможности за свободен и информиран образователен избор

14-тото издание на Панорамата на варненските училища ще се проведе утре в морската столица. В нея ще се включат школа и извънучилищни общински центрове от Варна, Стара Загора и Провадия, които ще представят постиженията си в образователната политика, познанието, изкуството и спорта - от 9 до 19 часа в зала "Младост - Б" на Двореца на културата и спорта- Варна.

За първи път два варненски вуза – ВСУ "Черноризец Храбър" и ВВМУ "Н.Й.Вапцаров" ще популяризират възможностите за гъвкавост и адаптивност на образованието за млади хора към постоянно променящите се изисквания на пазара на труда.

В съпътстващата програма на Панорамата ще бъдат връчени награди на журналисти и медии с доказан принос в отразяването на динамиката на варненската образователна система. Ще бъдат отличени и ученици - участници в конкурса "Защо избрах моето училище". На щанда на община Варна ученици и родители ще могат индивидуално да разговарят с консултанти по кариерно развитие и да се запознаят с възможности за свободен и информиран образователен избор.

От 17 ч. ще се проведе и Осмото ученическо състезание "Какво? Къде? Кога?" за купата на кмета на община Варна. В състезанието ще участват 11 отбора от 10 варненски гимназии – Първа езикова гимназия, Математическа гимназия "Д-р Петър Берон", Трета природо-математическа гимназия "Акад. М. Попов", Гимназия с преподаване на чужди езици "Йоан Екзарх", Варненска търговска гимназия "Г.С.Раковски", Национална гимназия за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски", Варненска морска гимназия "Св. Николай Чудотворец", VІІІ СОУПЧЕ "Ал. Пушкин", Професионална гимназия по електротехника, Частна гимназия за информационни технологии "Антоан Екзюпери" и един отбор от клуб "Европейски мост" при Общински детски комплекс.