Младежи стават министри в среща на страните от Черноморския регион

Мисия Варна

07-05-2014, 11:41

Снимка:

BSEC

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Ще обсъждат младежките политики в симулационна игра

24 младежи от страните от Черноморския басейн ще се срещнат в Златни пясъци от 8 до 10 май, за да обсъдят младежките политики на страните членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество и да приемат резолюция на Съвета на министрите с препоръки за координирани действия. Срещата е симулационна игра от типа Модел ООН и Модел ЕС. Тя се организира от Дружеството за ООН в България, с подкрепата на Министерство на външните работи на Република България.

В този тип симулационни игри участниците се явяват в ролята на делегати на една от страните членки на ЧИС (различна от тяхната собствена). Те подготвят позиция по разглежданите в съответния форум проблеми и участват в дискусиите, постигайки едновременно защита на национални интереси и напредък в решаването на общи за страните участнички проблеми.

Целта на инициативата е да популяризира дейността на България като ротационен председател на ЧИС 2014 (януари-юни) и на европейската политика на съседство сред ученици и студенти от региона, да представи приоритетите на българското председателство и да допринесе за обсъждането на проблемите по приоритета „Младежта и спорта” чрез представяне на гледната точка на младите хора. По инициатива на България за първи път младежката тематика и спортът стават приоритетна политика в рамките на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество.


Повече информация за инициативата може да намерите на страницата на организацията , а по време на конференцията можете да получавате пряко новини от заседанията и дебата.