Чуждестранни доброволци проучват културата ни, търсят им приемен дом

Мисия Варна

05-05-2014, 13:37

Снимка:

AIESEC Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Чуждестранни доброволци идват в местните училища, търсят им подслон

Доброволците, които ще участват по проекта са от различни държави, сред които Русия, Канада, Индия, Сингапур и Полша

AIESEC Варна стартира проект "Цветния път" и кампанията си за Глобално семейство. Проектът, чиято цел е да разкрие красотите на България пред света, започна на 1 май. Доброволците, който се включат в него, ще посетят едни от най- интересните места и мероприятия из България.

Проектът "Colorful Way" има за цел да представи нашата родина на чуждестранните ни гости за 6 седмици. Те ще посетят някои от най-забележителните градове и паметници по време на българските празници, за да опознаят традициите и обичаите толкова добре, колкото и ние самите ги познаваме, да усетят българското и то да остане в паметта и сърцето им и така да се носи мълвата за България - като страна с древна култура, велика история, впечатляващи паметници на културата и добросърдечни и гостоприемни хора.

По време на проекта стажантите ще изготвят материали под формата на снимки, рисунки, стихове, танци, в зависимост от това в каква творческа посока са изявени и ще правят видео материал на посетените места и на интересните преживявания и случки.

Доброволците, които ще участват по проекта са от много различни държави, сред които Русия, Канада, Индия, Сингапур и Полша. Между посещенията на различни градове, те ще се спират във Варна и за целта се нуждаят от приемно семейство на което да се радват и да разказват за традициите и обичайте на родината си.

Бъди този човек, който ще научи от първоизточника за нови култури!

Датите на тяхното оставане в града са между 3 май и 19 юни. Кандидатствайте за Глобално семейство тук »»