Циркова платформа се срути в САЩ, пострадаха 11 души

Животът

05-05-2014, 11:59

Снимка:

http://thecount.com

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Сред ранените е и 35-годишна българка

Циркова трупа е пострадала по време на представление в САЩ в град Провидънс. Това съобщи Нова ТВ и уточни, че окачената платформа на сцената е паднала върху акробатите, сред които има една българка. 11 души са ранени в инцидента, един от които е в тежко състояние.

Съпругът на ранената българка е съобщил, че тя е сравнително добре, има наранявания и счупвания, но ще се възстанови бързо. Виктория Медейрус е от Добрич, на 35 години. Много хора са писали за успешното възстановяване на жената на стената й в социалната мрежа Фейсбук.

Номерът, при който се случва инцидентът, е измислен от нашата сънародничка и нейния съпруг, съобщава "Дарик". При него момичета, които участват, висят от платформата само на косите си, нямат предпазни колани, долу няма дюшеци и затова номерът е изключително опасен. Всичко това се държи на едно въже, което се откъсва и акробатите падат. Височината е между 8 и 12 метра.

Един човек е бил долу при срутването на конструкцията.

Управата на цирка не е пожелала да коментира подробности за станалото, само е уточнила, че винаги на първо място е сигурността на участниците.

Всички представления на цирка за днес са отменени. Сайтът на цирка Ringling Brothers and Barnum and Bailey съобщава, че в трупата Medeiros участват акробатки от САЩ, Бразилия, България и Украйна.

При друг инцидент почина нашата акробатка Деспина Кехайова. Случаят бе през май 2004 година в Сент Пол, щата Минесота.