Улични боеве дадоха жертви и в Краматорск

Телевизионният център на града е под контрола на украинските сили

В източния град Краматорск, Донецка област, където подразделения на украинската армия провеждат спецоперация, се водят улични боеве, съобщи кореспондент на телевизионния канал "Россия 24", пише Vesti.bg.

От вчера там подразделения на украинската армия провеждат спецоперация. По непотвърдена информация има жертви. По думите на кореспондента хора в униформи без опознавателни знаци "стрелят без предупреждение по всяка движеща се мишена".

Вътрешното министерство на Украйна, цитирано от Ройтерс, съобщи, че украинските сили са успели да вземат под свой контрол телевизионен център в Краматорск.

Ведомството, цитирано от Ройтерс и ИТАР-ТАСС, информира също, че сградата на градското управление на Службата за сигурност на Украйна е преминала под контрола на Националната гвардия.

"Вече е под контрола на Националната гвардия", се посочва в изявлението на вътрешното министерство на Украйна.

Местна телевизия показа как бронетранспортьори минават през града.

Десет цивилни са били убити тази нощ от украински войници между Славянск и Краматорск. Местните жители са се опитали да спрат военни машини, след което по тях е била открита стрелба. Има и много ранени, предаде Ройтерс.

На няколко пъти местно население спираше с живи вериги бронеколони на украинската армия, но през последните дни Киев действа значително по-твърдо срещу сепаратистите.

Според първоначална информация, бронираните машини са проникнали в града в района на поста, където преди дни бяха убити други трима местни.

Украинските медии не потвърждават информацията за убитите цивилни, но съобщават, че отстъпващите сепаратисти са опитали да минират пътя към Славянск.