Черно море отстъпи на Ман Сити на старта на Бултекс къп

Моряците на Калоян Георгиев паднаха с 0:3 в Албена, ЦСКА бие с 1:0 Академия Георге Хаджи

Отборът на Черно море, набор 1998 г., стартираха със загуба второто издание на международния турнир Бултекс къп 2014. "Моряците", водени от Калоян Георгиев, отстъпиха с 0:3 на английския гранд на един от терените на к.к. "Албена".

Ман Сити е в България с доста "шарен" състав. Преобладаващата възраст е 1999 г., неколцина са родени 1998 г. , а има и от 2000 г.. Отсъстват седмина титуляри от шампионския в Англия набор 1999 г.. Юношески национали на Испания и Португалия са в страните си за лагери на съответните национални тимове. Въпреки това срещу шампиона на България при децата за миналия сезон британците направиха показно за модерен и разнообразен футбол.

Тактическата постройка на тима е като на мъжкия състав, а някои момчета дори наподобяват асове като Яя Туре, Серхио Агуеро, Давид Силва и т.н, пише viasport. Юношите на Сити изнасят топката като по учебник, при това не го правят еднотипно, а с постоянни промени и ротации, сменят местата си, умело държат топката и наказват грешки. Демонстрират изключителна сработеност, въпреки че са от различни възрасти.

Капитанът Уил Пачинг - момче с добра футболна култура, откри резултата в 5-ата минута след хубава акция. В 27-ата острието Джо Харди заби за 2:0 с изключителна индивидуална проява. При 0:1 Валентин Йосков пропусна сам срещу вратаря на гостите Камерън Макалоуч, който в момента пази на юношеските формации и на Англия, и на Шотландия. "Моряците" на треньора Калоян Георгиев са далеч от най-добрата си форма в момента, пък и излязоха стъписани, което не им позволи да се противопоставят по-добре.

В началото на второто полувреме Йосков, който като целия тим днес нямаше ден, направи още два 100-процентови пропуска. След това срещата се доиграваше, и двамата треньори направиха смени. Англичаните също изтърваха ситуации, преди Харди да отбележи втория си гол за 3:0.

На турнира присъстват много футболни хора, мениджъри, треньори... Мачовете на живо следи националният селекционер на родените през 1998 г. Александър Георгиев.

Утре Черно море излиза срещу Стабек от 16 ч., а Манчестър Сити играе с ПАОК (Гърция) от 14 ч.

Съставите:

Манчестър Сити: МкКълоч, Дуйини, Ковъни (О`Дрискол), Пепрах, Лати, Дейвънпорт (Уилсън), Фернандес (Корф), Печинг, Харди, Диало, Нмеча (Ями)

Черно море: Ковачев, Сираков, Христов, Богданов, Събев, Йосков, Иванов, Илиев, Юнуз, Павлов (Кр. Славов), Янчев

Главен съдия: Калоян Кирилов

В другия мач и първи от група Б защитаващият титлата си от миналата година ЦСКА (София) надви с минималното 1:0 Академия Георге Хаджи (Румъния). Трябва да се отбележи, че румънците дойдоха изцяло с по-малкия си набор - родените през 1999-а година. Единственото попадение за софиянци вкара Йоан Маринов две минути преди края след чудесен пробив и центриране на Тодор Кръстев. 

Програмата за днес:

10,30 ч.: Черно море - Манчестър Сити 0:3 
12,30 ч.: ЦСКА - Академия Георге Хаджи 1:0
14,30 ч.: ПАОК - Стабек 2:0
16,30 ч.: Бешикташ - Цървена звезда 2:2