В Хасково: Монтана ще стимулира финансово Спартак 1918

В това няма нищо лошо, който може, си го позволява

В Хасково очакват Монтана да стимулира Спартак 1918 в предстоящия мач между двата тима в събота. "Дочувам, че Монтана ще стимулира финансово съперниците ни, както и тези на Добруджа, но в това няма нищо лошо. Който може, си го позволява. Това е световна практика, а и в А група го правят", заяви пред "Тема Спорт" старши треньорът на Хасково Димчо Ненов.

"В Монтана се надяват да се класират втори и да влязат в А група, за да оправдаят сериозния си бюджет, защото в началото тръгнаха с голямата кошница. За сравнение нашият бюджет е от най-малките в Б група, но мястото, на което сме, ни задължава да гоним елита до край", добави наставникът на "червено-белите".

"За мен по футбол Добруджа е номер едно във втория ешелон, но направи някои неочаквани грешки", добави Ненов. Той призна, че ако влязат в А група, трябва да направят ремонт на стадиона, да вземат лиценз, и да повишат бюджета си, за да привлекат някои класни попълнения.

"Нашата работа в оставащите четири мача е да запазим второто място. Битката ще е жестока и до последно. Заслугата за доброто ни представяне дотук е главно на момчетата", добави старши треньорът на Хасково.

В събота тимът приема Спартак 1918, като има аванс от 4 точки пред третия Добруджа и пет пред четвъртия Монтана. "Соколите" пък са на 9-а позиция с актив от 27 точки и две места над зоната на изпадащите.