Спартак поиска да взема Локомотив на концесия

Спорт

30-04-2014, 13:31

Снимка:

Varnautre.bg / Архив

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

ВИДЕО: Над 10 бизнесмена искат да вземат клуба, но ако си върне собствеността

Председателят на УС на Спартак 1918 Антон Фажев бе категоричен, че клубът ще продължи да съществува, като след края на сезона ще стане ясен бюджетът за следвщото първенство. Той обаче не разкри от къде ще дойдат парите, с които ще се обезпечи участието на соколите в "Б" група за сезон 2014/2015 г.

Председателят на УС на Спартак 1918 Антон Фажев бе категоричен, че клубът ще продължи да съществува, като след края на сезона ще стане ясен бюджетът за следващото първенство. Той обаче не разкри от къде ще дойдат парите, с които ще се обезпечи участието на соколите в "Б" група за сезон 2014/2015 г.

"Ясно е, че никой няма да изсипе камион с пари, но Спартак 1918 ще го бъде. Парите от общината ще стигнат да започнем другия сезон, но ние водим разговори с фирми и знаем по какъв начин да подсигурим средства за бюджета, за да живее спокойно клубът. В зависимост от средствата, с които ще разполагаме, ще обявим и целите за сезон 2014/2015 – дали ще играем спокойно във втория ешелон, без да се притесняваме за съдбата си, или ще се прицелим по-високо“, заяви Фажев на редовната пресконференция днес.

Той уточни, че е оптимист за получаването на лиценза, тъй като ще Спартак ще изпълни всички изисквания на БФС и ще постигнат договорка за разсрочено плащане с над десетимата футболисти, на които се дължат пари от миналата година. Припомняме, че на този етап обаче не е проведен разговор с нито един бивш играч на варненци и никой от тях не е дал съгласие, че ще се съгласи на варианта разсрочено плащане.

Фажев разкри още, че само тази година 10 бизнесмени са проявили интерес да станат основен инвеститор на клуба, но преговорите са приключили неуспешно поради до болка известната причина – Спартак 1918 не е собственост на имотите си и в частност стадион Спартак и прилежащите му сгради. Силният човек сподели още, че клубът желае да вземе на концесия стадион Локомотив.

"След като не разполагаме с имуществото си, няма какво да предложим на хората, които искат да помогнат с издръжката на Спартак. Не сме привлекателни за тях. Нашата цел е да вземем на концесия Локомотив и да получим терена на стадион "Спартак" със съблекалните, баскетболната зала и двете спомагателни игрища при правилни и ясни условия, за да правим футбол“, допълни Фажев.

Последният напомни обаче, че стадионът е собственост на Спортен комплекс Спартак АД и се експлоатира единствено от него.

"На този етапп можем само да се надяваме на човещина и добронамереност от страна на СК "Спартак" АД, тъй като за да се стигне до юридически и документални промени, трябва да се извършат куп процедури, които отнемат време", допълни Фажев, който потвърди, че клубът плаща наем на СК "Спартак" АД всеки месец, затова че използва стадиона за тренировки и мачове.

Отношение по темата взе и треньорът на Спартак 1918 Атанас Атанасов.
"Аз не мога да разбера как е възможно същия Спортен комплекс с общинско участие да функционира пълноценно в Черно море, а при нас – не. Комшиите играят в „А“ група, имат успехи, изрядни са във финансово и организационно отношение и нямат задължения. Затова трябва да замълчим и да търсим отговор на въпроса кое е попречило на Спартак да тръгне по пътя на Черно море. Все пак СК Спартак АД е създаден благодарение на имотите на Спартак срещу определен ангажимент към клуба. Когато СК Спартак се направи, аз бях тук и ми бе казано, че ще издържа клуба. След години разбирам, че трябвало да подпомага спорта, без да се уточнява кой спорт, и т.н.“, каза треньорът.

ВИЖТЕ ВСИЧКО, КОЕТО КАЗА АНТОН ФАЖЕВ ПРЕД МЕДИИТЕ ДНЕС: