Средната заплата става 1500 лева след 15 години

Удължаването на платеното майчинство щяло да падне само върху гърба на работодателите

Средната заплата става 1500 лева след 15-тина години. Това предположение изказа бившият социален министър Иван Нейков в студиото на Нова ТВ. Освен него присъстваха и Константин Тренчев и Димитър Бранков. Те коментираха възможността средната работна заплата у нас да стане 1500 лв. По думите на Нейков, когато дойде някой мек финансов министър той вдига само малко минималната заплата.

Относно темата с отпуските, Тренчев заяви, че три години и половина е водил война със Симеон Дянков. Той го нарече "боклук земен". На въпрос защо е толкова рязък, синдикалистът отговори, че винаги е бил директен в изказванията си. Припомняме ви, че предстои НСТС да обсъжда въпросът с отпадането на график за отпуските за малките фирми, както и възможността отпуските изобщо да нямат давност.

Във връзка с темата за удължаване с 6 месеца на платеното майчинство Бранков съобщи, че всичко ще падне върху гърба на работодателите и изрази своето недоволство от предложението на КНСБ. Нейков пък заяви, че не иска да се превръща в адвокат на синдиката, предложил мярката. Той напомни какъв тежък избор стои пред една жена – дете или кариера.

Константин Тренчев изрази своето недоволство, че в медиите не се споменават изобщо имената на синдикатите и се поставят под един знаменател.