Меле след катастрофа зад музея

Крими

29-04-2014, 23:46

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

СНИМКИ: Над 30 таксита дойдоха да защитят колега

За бой между участници в пътно-транспортно произшествие разказаха очевидци пред varnautrе.bg. Малко преди 22 часа на кръстовището на бул. "Сливница" със "Съборни" се сблъскали такси на "Транстриумф" и фолксваген пасат комби.

След това от втората кола изскочили трима мъже и се нахвърлили върху таксиметровия шофьор Николай Костов. Той обаче успял да подаде сигнал до централата и за минути на мястото пристигнали 30-40 негови колеги. В това време единият от нападателите вади нож и го опира с тъпата му страна към врата на единия от таксиджиите.

Според очевидци комбито се движело по "Сливница" от "Нептун" към музея в насрещното движение. Малко след тях, но в правилната лента, карала и колата на "Транстриумф". На кръстовището фолксвагенът първо тръгнал да завива наляво - към ул. "Цар Асен", но в последния момент сменил посоката и тръгнал по "Съборни". Тогава таксито не успяло да отреагира на маневрата и го ударило странично.

След сблъсъка шофьорът на комбито слязъл и мястото му било заето от единия от пътниците. Мнимият шофьор се оказал с 1.43 промила алкохол в кръвта и без книжка, която му била отнета при инцидент в Румъния.

Останалите в колата също били видимо пияни, а според притеклите се на помощ таксиджии - и надрусани. Някои от тях свидетелстват, че са се натъкнали на фолксвагена по-нагоре по "Сливница", където той също се движел неадекватно и пътуващите в него влезли в конфликт с друг водач на кръстовището на "Отец Паисий".

Пред пристигналите полицаи пътниците във фолксвагена признали, че се връщат от строителния обект, на който работят. В края на работния ден шефът им им дал бутилка алкохол да се почерпят по-късно, но те я изпили още преди да тръгнат. Тримата твърдят, че след сблъсъка на "Сливница" и "Съборни" притеклите се на помощ таксиджии са ги били и ритали, но минувачи, станали свидетели на инцидента, отричат тази версия.