Ученици представиха бизнес идеи в състезание

Софтуер за писалка и велосипедна куриерска фирма са само част от представените идеи

Млади предприемачи представиха своите идеи за софтуер за писалка, който възпроизвежда написаният текст в текстови файл, велосипедна куриерска фирма, игра с QR кодове, светлоотразителни стикери за деца в начални класове, игра за здравословно хранене и много други и привлякоха вниманието на журито с иновативния подход и творческата си визия. В надпреварата се включиха още ученици от Добрич, Велико Търново и село Паисиево.

Това стана на завършилият регионалният панаир за учебни компании. Той се проведе вчера във Варна и е част от националното състезание "Най-добра учебна компания 2014 година". Десет отбора от  Варна, Провадия, Разград, Русе и Силистра се класираха за финалното състезание в София и ще имат възможността да представят проектите си на Младежкия бизнес форум "Изгряващи звезди" през юни тази година.

За втора поредна година Джуниър Ачийвмънт България провежда Панаири за учебни компании, като за първи път те са разделени в четири региона: североизточен, северозападен, югоизточен и югозападен. Победителите в тези панаири ще представят своя регион на водещата за Джуниър Ачийвмънт България инициатива "Изгряващи звезди", чиито патрон тази година ще бъде президентът на Република България Росен Плевнелиев.

Целта на панаирите е да даде възможност на учебните компании да демонстрират своите умения по продажби и маркетинг в конкурентна среда, като същевременно съумеят добре да защитят идеята си пред жури.