Варненци обраха медалите на държавното по джу-джицу

Спорт

28-04-2014, 19:48

Снимка:

narodensport.eu

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Три златни, два сребърни и един бронзов медал за ЦПКДК Варна

Отборът на ЦПКДК Варна обра медалите на държавното първенство по джу-джицу, което се проведе на 27 април в Плевен. Варненци взеха участие в дисциплината НЕ ВАЗА – Бразилско джу-джицу. Те стартираха състезанието с 9 от 11 планирани състезатели.
Резултатите:
Кат. 63 кг Тихомир Петков - първо място, Краси Недев - второ място

Кат. 69 кг Ивайло Манолов - второ място
Кат. 76 кг сенпай Радослав Букоров - първо място
Кат. 83 кг Мартин Атанасов- първо място
Кат. + 92 кг Александър Александров - трето място

При жените се игра категория – абсолютна в която взе участие състезателката на СК Десант Варна Александра Тончева. Александра се подготвя с клуба и участва от името на клуба. След пълна доминация и приключване и на двете си съпернички с ключ, първото място закономерно стана притежание на варненката.

Петър Николов, който сега практикува и се състезава за СК „Туистед джу джицу“ завоюва трето място в кат. – 83кг. Специални благодарности на треньора на СК Десант Варна Николай Добруджански, който до последния момент се подготвя за участие в състезанието в кат – 92кг, но пропусна поради ангажименти. Той даде своя принос в предсъстезателната подготовка на отбора! Отборното класиране на състезанието във всички дисциплини – „Дуо система“, „Полицейска лична защита“, „файтинг система“ и „не ваза – бразилски стил“, изведе тима на Централен полицейски карате джу-джицу клуб на първо място – отборно, по завоювани медали. Най-голям принос за това има варненският отбор по „не ваза“ – купата за първо отборно място спечелиха именно те.

„Всички знаем колко е трудно да се развива спорт в днешно време и това, което правят повечето спортисти в днешно време, на ръба на професионалната, образователна и финансова ангажираност – заслужава адмирации! Благодаря Ви!”, заяви главният инструктор Станислав Карастоянов.