Черно море спечели турнир по футбол 7

Спорт

27-04-2014, 21:07

Снимка:

Varnautre.bg / Архив

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Два футболни турнира през уикенда

Спартак остана 9-и без спечелена точка

Отборът на Черно море спечели първия турнир по Футбол 7 за деца, родени 2004/2005 г., който се проведе на терена в Аксаково. В надпреварата, организирана от ЗС на БФС - Варна се пуснаха 10 отбора с над 180 деца, които бяха неистово подкрепяни от своите родители и близки. Тимовете бяха разпределени в две групи по 5 тима.

Младите "моряците", водени от Мартин Христов и Страхил Байчев, постигнаха четири победи в четирите си срещи. В групата варненци отнесоха Шумен с 6:1, разпиляха Изида (Добрич) с 6:0 и разгромиха Првадия с 7:0. На финала Черно море не срещна трудности срещу Лъвчета (Суворово) и ги победи с 6:1. Голове за Морето реализираха Николай Златев, Милен Николов, Сами Петров, Серги Кешкерян, Сами Кафелов и Симеон Иванов.

Градският съперник на Морето - Спартак 1918, с треньор Димитър Боев, остана на 9-о място без нито една спечелена точка. Последното 10-о място зае неявилия се на турнира тим на Белослав.

След турнира на всички отбори бяха раздадени екипи и топки осигурени от ЗС на БФС - Варна. През май ще направи още един турнир за футбол 7 в същия формат с нови 10 отбора, като евентуално на есен тези деца да участват в първенство", споделиха организаторите.

След надпреварата децата, заедно със своите родители се включиха в кампанията „Да изчистим България за един ден". Те почистиха района около стадиона в Аксаково.

Класиране:
1. Черно море
2. Лъвчетата
3. Добруджа
4. Шумен
5. Спортист Михалич
6. Изида
7. Юнак (Аспарухово)
8. Провадия
9. Спартак
10. Белослав