"Дейли Телеграф" рекламира България

Туризъм

27-04-2014, 15:25

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Страната ни предлагала ниски цени и истинска храна на британските туристи

България е най-евтината дестинация за лятна ваканция за британците, пише британският вестник „Дейли Телеграф”. А Соренто в Италия е най-скъпата, уточнява изданието, цитирано от "Монитор".

Разходите за летните ваканции в ударените от рецесията страни са намалели с над 20% за една година, показва изследване на британската пощенска служба. Британците, които търсят евтини ваканции, са съветвани да се насочат към България. Цените са намалели в две трети от европейските курорти, а силният паунд означава, че британците ще дават още по-малко.

В Слънчев бряг пакет от десет неща, за които обичайно се харчат пари, като вечеря и питиета, струва само 43 паунда установило изследването. В италианските курорти туристите плащат над два пъти повече за същия пакет - съответно 101 паунда и 102 паунда в Тоскана и Соренто.

Българското село е може би като Западна Европа преди 100 години, посочва The Тelegraph. Там орехите са сочни, а виното е като в песните на Омир, дори картофите имат вкус на картофи. Това пише в туристическите страници на Острова, които препоръчват България като място за отдих.

Ново проучване показва, че за предстоящото лято страната е ценово най-изгодната европейска туристическа дестинация. Освен това има богата история. Нека се възхитим на търпението на българите, които се справят с британското нашествие всяка година, казва още изданието.

Жителите на Острова харчат средно над 500 паунда в курортите ни, установило още изследването.