Кметът на "Младост" в акция, сам реже клони

Животът

27-04-2014, 09:55

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Въпреки очакваната активност от страна на живущите, от 10 входа едва четирима човека излязоха да помогнат

Кметът на район "Младост" сам отряза десетки клони, които влизаха в балконите и прозорците на живущите на ул."Капитан Райчо" от №83 до №93. Въпреки очакваната активност от страна на гражданите, от 10-те входа на многоетажния блок, едва четирима човека излязоха да помогнат. Поляната бе почистена от отрязаните клони и боклуците, които лъснаха, от служители на администрацията на район "Младост".

Историята започва в един от приемните дни на Христов, когато при него за пореден път идват граждани, които искат да бъдат окастрени клони на дървета, да бъдат изрязани храсти и т.н. Вместо да ги изпрати да си подадат заявлението по надлежен ред, което е щяло да бъде едно от стотиците, кметът решава да бъде закупена резачка. Обещава им сам да изреже клоните на трънкосливките, които пречат, и заради които жилищата се пълнят с дребни бобулечки. Вчера обещанието беше изпълнено. Тепърва предстои да разберем къде ще е следващото място.

През вчерашния ден в "Младост" служители от районната администрация почистиха парк "Елин Пелин", парк "Младост", поляната над Затвора и горичката до бензиностанция OMW. Стотици бяха гражданите, които също активно се включиха.

За една от най-красивите градинки отново се погрижиха от Центъра за социална рехабилитация и интеграция на хора с увреждания.