Повече от 400 варненчета мериха сили по математика

Мисия Варна

26-04-2014, 14:31

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още 50 ученици от София участваха дистанционно

176 деца от подготвителни групи и класове на 28 детски градини и 267 ученици от I до IV клас от Варна и региона взеха участие в математическото състезание "Малкият принц". Освен тях още 50 ученици от София и областта се включиха дистанционно по програмата "Заедно в час" на фондация "Америка за България".

Осмото поред състезание за талантливи математици тази година е посветено на 70-годишнината от създаване на поетичната история за Малкия принц и 70 години от безсмъртието на нейния автор - Антоан дьо Сент-Екзюпери. Така и героите от "Малкия принц" са намерили място сред цифровите изрази и аритметични действия и водят състезателите към последната творческа задача, която им носи и най-голям брой точки.

Всеки участник, заедно с Удостоверение за участие е получил и значка "Приятел на Малкия принц". Празникът на математиката завърши със спортна анимация, музикални и забавни игри и с пожелание за нови срещи през летните месеци.

Конкурсните задачи и отговорите ще бъдат публикувани на страницата на училището на 29 април, а резултатите и класирането на състезателите - на 30 април след 17:00 часа.