Прокуратурата подхваща управлението на Йорданов

Крими

26-04-2014, 10:06

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кирил Йорданов раздал 65 млн. лв. на фирми без конкурс

Сметната палата установила престъпни нарушения през 2012 г.

Председателят на Сметната палата изпрати на главна прокуратура одитните доклади и одитните доказателства за общините Варна и Кюстендил, съобщиха от ведомството. Одитът на Варна е за цялата 2012 г. Тогава градоначалник на Варна беше Кирил Йорданов.

За община Варна са установени нарушения при администриране на приходите от местни данъци и такси и при изразходването на целевите средства по бюджета, предаде БГНЕС.

От Сметната палата припомнят, че докладите се изпращат на прокуратурата в случаите, когато има данни за престъпление.

От палатата не огласяват данни от докладите, изпратени на прокуратурата, като се позовават на закона, който не допуска това да стане до приключване на наказателното производство. Затова Сметната палата публикува на интернет страницата си докладите за извършените одити в общините Варна и Кюстендил без частите, които са изпратени на прокуратурата.

За нарушения на процедурите за възлагане на обществени поръчки докладът за община Варна е изпратен и на изпълнителния директор на Агенцията по обществени поръчки и на директора на Агенцията за държавна финансова инспекция, допълват от Сметната палата, съобщава "Дневник".

В началото на месеца прокуратурата направи същото и за одитите на Видин и Дупница.