Всеки десети на пътя - в нарушение

Крими

25-04-2014, 16:06

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Общо са проверени 465 коли на територията на Варненска област, а констатираните нарушения са 44

Няколко специализирани операции се провели органите на реда на територията на област Варна, през изминалите десет дни. Акциите са по линия на безопасност на движението по метода на "широкообхватния контрол”. Контролно - пропускателни пунктове за проверка на преминаващите автомобили, техните водачи и пътницина бяха изградени на главен път Е79, на входа на града; на пътя между Варна и Златни пясъци, в района на спирка "Майстор Манол"; на пътен възел "Суворово" и на две места в община Провадия. 

Общо са проверени 465 коли, а констатираните нарушения са 44.От тях петима са карали без книжки, един е бил без "Гражданска отговорност", четирима са шофирали без колан, при двама е отчета техническа неизправност по колите им. Има 31 нарушения в графата "други".

След проверките една кола е спряна от движение, написани са 13 акта и са наложени 30 глоби по фиш.

От полицията предупреждават, че извършването на проверки от този тип ще продължи да се реализира на територията на ОДМВР – Варна. От там напомнят, че основните задачи на тези специализирани полицейски операции са: установяване на редовността на документите, както на водача, така и на МПС; наличие на задължителна застраховка “Гражданска отговорност”; ползване на обезопасителни колани от водача и пътниците; техническата изправност на автомобила и при възникнали съмнения тестване на водачите за употреба на алкохол.

Целта е да се осъществи максимално широкообхватен контрол и, след взимане на съответните мерки, да бъдат санкционирани и отстранени максимално много нарушения на Закона за движение по пътищата.