След страхотна драма ИУ Варна взе купата на БФБ

Спорт

23-04-2014, 20:55

Снимка:

bgbasket.com

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Варненци победиха Чавдар Троян край морето с резултат 86:83 след продължения

ИУ Варна направи дубъл през този сезон в мъжката А група. След като спечелиха първенството във втората лига у нас, сега варненци взеха и трофея за Купата на БФБ. В изключително драматичен финал, завършил след продължение, ИУ Варна победи Чавдар Троян край морето с резултат 86:83. Двата тима изиграха много интересен и оспорван двубой, който можеше да завърши и в двете посоки. В крайна сметка варненци успяха да излъжат съперника в края на продължението и спечелиха. Сезонът за Чавдар обаче също е повече от успешен, тъй като тимът го приключи с две втори места, след като преди това въобще не беше и в четворката.

В първите 13 минути двубоят бе сравнително равностоен, като тогава варненци направиха серия то 9-0 и се откъснаха с 10 точки. Чавдар обаче не закъсня и на свой ред направи поредица от 13 в последните близо четири минути на полувремето и се оттегли на почивка с аванс от 3 точки.

В един момент от третата четвърт троянци вкараха две поредни тройки и дръпнаха с 6 точки, но пък ИУ Варна отговори с 13:0 и се откъсна. Седем минути преди края на двубоя обаче Чавдар се върна и изравни, след което битката навлезе в решителните моменти. Малко след това гостите ту повеждаха, ту пък домакините изравняваха. Така в последната минута двата тима влязоха при резултат 72:72, а след това си размениха по две точки. Така решителната атака остана за Чавдар, но в нея тимът изпусна да отбележи и мачът отиде в продължение.

В допълнителното време двата тима отново се бореха здраво, а с кош на Станислав Цонков в началото на последната минута варненци излязоха напред с 2 точки. Последва пропуск за гостите, но след това и два изпуснати наказателни удара от Цонков. След тях Чавдар отново не успя да отбележи, което се оказа и решаващо.

Отново най-резултатен за победителите бе Станислав Цонков, който завърши с 29 точки. Ангел Нацкин също игра добре и се отчете с 18 точки и 6 асистенции, а Николай Стоянов отбеляза 15 точки.

За троянци Данаил Христов приключи с 18 точки, а с 14, 9 асистенции и 8 борби се отчете Петър Христов.