Зов за помощ: Варненски фоторепортер се нуждае от животоспасяваща операция

Животът

23-04-2014, 20:52

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Благодарение на приятели, близки, познати и непознати, днес Йонита вече е в болницата в Душанбе, но за продължителното й лечение и престой в болницата са нужни още 4000$.

Преди 1 година при преглед откриват рак на гърдата на фоторепортера от варненски вестник Йонита Киркова, която веднага е успешно оперирана. Не след дълго обаче Йонита започва да се оплаква от болка в костите и се налага сцинтография за метастази в костната система. Наши специалисти, както и колегите им от водещи клиники в Германия заявяват, че болният организъм може да се поддържа медикаментозно в продължение на 2-3 години, с гаранция за краен успех от около 20-30%.
В търсене на изход от ситуацията, близките се свързват с Медицинския университет в Душанбе, където местен професор твърди, че може да помогне и излекува коварното заболяване, ако пациентката отиде там.

Името му е свързано с лечение, при което се съчетава традиционната и тибетската медицина. 10 000 евро са необходими за самолетни билети и издръжката в клиниката в Душанбе.

Благодарение на приятели, близки, познати и непознати, днес Йонита вече е в болницата в Душанбе, където й предстои животоспасяващата операция. За продължителното й лечение и престой в болницата обаче са нужни още 4000$.

Банковата сметка в ЦКБ е BG12CECB979 04005998602