94-годишен цигулар от Филхармонията е мъжът, когото намериха мъртъв в дома му

Крими

23-04-2014, 16:17

Снимка:

Агенция БЛИЦ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мъртъв самотник гние с дни в дома си в центъра на Варна

Стилиян Стоянов е починал поне преди две седмици

Разложеният труп, открит в къща на улица "Драган Цанков" №6 във Варна, е на видния филхармонист и музиковед Стилиян Стоянов, съобщава БЛИЦ. Той е сред създателите на варненското филхармонично дружество и бивш негов председател.

Зловоние, което се носело от дома на възрастния мъж, принудило съседите му да се обадят в полицията. Още преди дни те се притеснили, че нещо се е случило с него, тъй като не го били виждали да излиза от доста време насам. "Той е много възрастен – на 94 години. Беше виолист или цигулар във филхармонията, но от доста години е пенсионер. След това пишеше рецензии във вестниците. Все се разхождаше с едно бомбе, но от около два месеца никой тук не го е мяркал", коментира един от съседите на Стилиян. Комшийка на възрастният мъж добави, че за последно го засякла през януари, когато той й се оплакал, че не се чувства добре и иска да намери някой да го гледа. "Винаги е живеел сам, беше ерген. Няма деца, само една племенница, която мисля, че не живее тук", коментира тя.

Силната миризма от първия етаж на къщата, където живеел старецът, се усетила леко преди няколко дни, но днес вече тя станала непоносима и съседите отгоре се свързали с полицията. Служители на Първо РПУ и Гражданска защита проникнали в дома през прозореца и вътре се натъкнали на страшна гледка. Тялото на филхармониста било в силна фаза на разложение и се било пръснало от подулите го газове. Мъжът бил обут с домашни чехли и се намирал точно до входната врата, а ключовете били пъхнати в ключалката. "Поне от две седмици стои там", довери източник на БЛИЦ. Според него по всяка вероятност на възрастния мъж му е прилошало и е искал да излезе, но е рухнал до вратата.

На място бе извършен оглед от дознател и съдебен лекар, а след това тялото на пенсионирания филхармонист бе откарано в катедрата по "Съдебна медицина", където ще бъде извършена аутопсия. Още от първоначалния оглед обаче се изяснило, че няма данни за престъпление и човекът е починал от естествена смърт, обясниха от полицията.