Изтеглиха номерата за вота на 25 май

Мисия Варна

23-04-2014, 15:58

Снимка:

n/a

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Причината за липсата на номерата 22, 23 и 24 е, че в последния момент трима независими кандидати са се отказали от участие в евровота

В ЦИК бяха изтеглени номерата в бюлетината, с които политическите формации ще участват на Евроизбори 2014 на 25 май. Слави Бинев поиска още преди да бъдат пуснати в кутиите, от които трябва да се теглят номерцата, те да бъдат и предварително разбъркани за по-сигурно, информира news.bg

Подредбата е:

1. ПП "Българската левица"

2. ПП "Глас народен"

3. ПП „Партия на Зелените"

4. ПП "Зелената партия"

5. Независим кандидат Николай Йовев

6. ПП "Християн-демократическа партия на България"

7. Независим кандидат Янаки Ганчев

8. ПП "Българска национално-патриотична партия"

9. ПП "Синьо единство"

10. Коалиция "Реформаторския блок"

11. ПП "Национален фронт за спасение на България"

12. БАСТА

13. Коалиция АБВ

14. Независим кандидат Александър Алексиев

15. Коалиция "Коалиция за България"

16. Независим кандидат Виктор Папазов

17. Коалиция "КОД - Антония Първанова", Илиана Раева - ОБ, НДСВ, СДП"

18. ПП ГЕРБ

19. Независим кандидат Евгения Банева

20. ПП "Атака"

21. ПП "Съюзът на комунистите в България"

25. ПП "Българска комунистическа партия"

26. Независим кандидат Румяна Угърчинска - Винсенти

27. ПП "Зелените"

28. ПП "България без цензура", ВМРО-БНД, ЗНС, Движение „Гергьовден"

29. ПП ДПС

30. Коалиция "Националистически партии на България"

Нарушена бе дългогодишната традиция на церемонията по теглене на номерата за вота да присъстват партийните лидери, които този път бяха изпратили свои представители. За нас по-важното е да бъдем отново номер едно. Това заяви Цветомир Паунов от ГЕРБ.

Паунов си пожела предизборната кампания да протече в един конструктивен тон, в който всички кандидати и формации да могат да представят своите политики и програми за европейското развитие на България.

Попитан какъв знак от съдбата вижда в изтегления номер за ГЕРБ, той каза: "Знакът е отново да бъдем номер едно". Смятам, че са важни резултатите, които ще постигнем на 25-и, а ние сме си поставили за основна цел спечелването на тези избори, посочи Паунов. Много е важно те да бъдат спечелени ясно и категорично, допълни той.

ДПС ще спечели изборите, категоричен бе Мустафа Карадайъ. Ако не търсим символики, според мен избори не се печелят с номера, избори се печелят с гласовете на българските граждани, а за да ги има техните гласове е нужно да им се спечели доверието, подчерта депутатът. Доверие се печели с вършене на работа, допълни Карадайъ.

Деница Гаджева от Атака не вижда някаква особена символика в номера на бюлетината, под който националистите ще се явят на вота и е доволна от числото, което се падна на Атака. Не вярвам на такива неща, изтъкна националистката. Надявам се нашето число да бъде късметлийско, допълни Гаджева. Не трябва да залагаме на късмета, по-скоро трябва да залагаме на идеи, на това, което сме направили, убедена е тя.

Тази битка ще я водим с девиза, че може и по-бедните хора имат право на добро образование, може и по-бедните хора да имат право на по-добро здравеопазване, заяви Петър Курумбашев, кандидат за евродепутат на столетницата. Ние искаме да покажем, че Европа може да се управлява по друг начин, допълни той. Курумбашев изтъкна, че на тези избори България трябва да е победител.

Причината за липсата на номерата 22, 23 и 24 е, че в последния момент трима независими кандидати са се отказали от участие в евровота. Това обясни шефката на ЦИК Ивилина Алексиева по повод повечето номера, отколкото кандидатите.

Следобед, по думите й, ще стане ясно как точно ще изглежда бюлетината за вота на 25 май. Още текат проверки на подписките на независимите кандидати, обясни още Алексиева. След като са готови окончателните резултати, ще стане ясен и окончателният резултат на участниците във вота. Може и още няколко номера да отпаднат, прогнозира шефката на ЦИК.