Бивш депутат става зам.-кмет по транспорта и морската политика

Мисия Варна

22-04-2014, 19:11

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Чистка в Общината! Не е първоаприлска шега!

Димитър Атанасов е бил предложен от морските организации

Бившият варненски депутат от ГЕРБ Димитър Атанасов става зам.-кмет на Варна с ресор "Транспорт, морска политика и екология", научи Varnautre.bg. Неговото им е било предложено от морските организации в града още през ноември миналата година, когато кметът за първи път спомена назначаването на свой заместник по морската политика. 

Атанасов ще е седмия заместник кмет, но заплата му няма да натежи на общинския бюджет. Неговата щатна бройка ще бъде разкрита за сметка на тази на бившия началник на дирекция "Общинска икономика, транспорт и реклама". Шефът на въпросната дирекция Александър Димитров си тръгна след първоаприлската чистка в общината.  Неговата заплата стигала, за да покрие възнаграждението на новия зам.- кмет. Икономическата дирекция пък ще бъде оглавена от човек, работещ в нея, който ще съвместява две длъжности. 

Предложението за новия зам.- кмет ще бъде внесено от Иван Портних в Общинския съвет. Аргументите за назначението са многото работа по проекта за интегриран градски транспорт и дейностите около плановете за преместване на пристанището. 

Димитър Атанасов е роден на 22 септември 1960 г. във Варна. Завършил е специалност "Навигация" във ВВМУ. Управител е на Асоциацията на концесионерите на плажове, бил е и член на УС на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Бивш общински съветник в местния парламент на Варна - мандат 2007- 2011 г. Бивш депутат от ГЕРБ, избран от Варна в 41-то Народно събрание. В парламента Атанасов бе зам.-председател на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения и член на Комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм. През 2012 г. бе избран за вицепрезидент на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС).