Лицензът на Спартак 1918 все още под въпрос

Спорт

22-04-2014, 13:57

Снимка:

varna.utre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спартак отнесе тежка загуба в Банско

Бивши футболисти клатят лиценза на Спартак 1918

Срокът за плащане на старите задължения е до 30 април

Лицензионната комисия към Българския футболен съюз задължава Спартак 1918 да изчисти задълженията си към бивши футболисти и служители на клуба до края на месеца, научи Varnautre.bg. Първоначално срокът бе до края на март, но от родната футболна централа дадоха отсрочка на "соколите" един месец. Така най-късно на 30 април ръководството на варненци трябва да изчисти задълженията си, за да е изряден пред БФС за получаване на лиценз за сезон 2014/2015 г. По официална информация от клуба всичките задължения на Спартак до този момент са около 80 хил. лв.

Любопитното е, че шефовете все още не са започнали разговори с играчите, които имат финансови претенции. Разговорите са задължителни, тъй като едва ли силните хора в Спартак ще извадят крупната за клуба сума и ще изплатят всичко дължимо накуп. По всяка вероятност ръководството ще прибегне до варианта за сключване на споразумение за разсрочено плащане. Това обаче ще се случи единствено при съгласие на двете страни.

Въпреки че от новия Управителен съвет на Спартак 1918 не припознават "старите" задължения на предходните собственици, те трябва, по един или друг начин, да изчистят всичко дължимо, за да са изрядни пред БФС и да получат лиценз за сезон 2014/2015 г. Няма да е изненада обаче, ако от БФС направят нов жест към Спартак 1918 и удължат срока за изчистване на задълженията.