Варненец донесе медал за морската столица от мондиала по бокс

Спорт

21-04-2014, 19:55

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Душко Благовестов освен сигурен медал вече взе и квота за Младежките олимпийски игри в Нанджинг (Китай) през август

Варненският боксьор в кат. до 56 кг Душко Благовестов победи с 2:1 съдийски гласа (30:27, 27:30, 30:27) китаеца Лонг Ван в 1/4-финална среща от световното първенство за младежи, което се провежда в "Арена Армеец" в столицата. Така Душко освен сигурен медал вече взе и квота за Младежките олимпийски игри в Нанджинг (Китай) през август.

Той е възпитаник на треньора Димчо Савов в "Черно море" и Спортното училище "Г. Бенковски".
Мачът му срещу боксьора от Поднебесната империя започна не по най-добрия начин и първият рунд приключи с леко предимство по точки за Ван, който хитро и недотам чисто по някакъв начин успяваше да неутрализира варненеца.

Надмощието на Душко във 2-рия и 3-тия рунд обаче придоби осезателен характер и логично той взе мача. След успеха той коментира, че не се притеснява от следващия си противник, защото е готов да се боксира срещу всеки.

“Доволен съм. Съперникът му беше удобен и виждах всеки негов удар. Наистина се чувствам добре и всеки следващ мач ми се получава все по-добре. Дори имах усещането, че този ми беше най-лесният. Влязох в състезанието с мисълта за титла и ще я гоня до края”, заяви още Благовестов.
На ринга в спор за място на финала Благовестов ще срещне Хавиер Ибанес (Куба). Противникът му определено не е най-приятният, защото знаем за класата на боксьорите от Острова на свободата.