Бакари носи точката за Черно море срещу Литекс

Спорт

18-04-2014, 17:28

Снимка:

varna.utre.bg

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Черно море - Литекс 1:1 в снимки

Гостите имат претенции за две дузпи

В добър мач за родните стандарти Черно море и Литекс завършиха наравно 1:1. Головете паднаха през втората част в рамките на три минути. Гостите поведоха в 55-та с гол на Джордан, но само три по-късно Бакари възстанови равенството.

Двата отбора започнаха мача в добро темпо с опити за атаки към двете врати. До 15-та минута от началото на двубоя играта бе равностойна, без сериозни опасности за двамата вратари. Теренът създаваше допълнителни затруднения за футболистите, поради падналия дъжд непосредствено преди началото на двубоя.

В средата на полувремето Литекс взе инициативата и за определени периоди от време бе по-активния тим. На два пъти чрез Мирослав Манолов и Джордан гостите затрудниха отбраната и вратаря на домакините, но до сериозна голова опасност не се стигна.

До края на полувремето двата тима опитаха да променят нулевото равенство, но не стигнаха до голове. Малко преди края на първата част от мача заваля силен дъжд, който допълнително затрудни футболистите на двата отбора.

През второто полувреме Черно море и Литекс се хвърлиха в атака, за да променят нулевото равенство. Мачът се изостри, като атаките към двете врати вървяха една след друга. Все пак гостите първи успяха да стигнат до гол. В 55-та минута Джордан получи добра топка до наказателното поле, обърна се и сточен удар до гредата успя да преодолее Китанов за 1:0.

Само три минути по-късно обаче домакините възстановиха равенството след центриране отляво и точен удар с глава на Бакари до самата греда на вратата, пазена от Илко Пиргов. След двете попадения и двата отбора пропуснаха по един добър шанс за нова промяна на резултата. Бакари получи добра топка в разредената отбрана на Литекс, но се забави и бранителите на гостите се организираха. Малко след това Армандо Ваюши бе изведен по диагонала срещу вратаря Китанов, но стреля на сантиметри над напречната греда.

В 76-та минута Том имаше възможност да стреля опасно, но младият вратар Георги Китанов изби в корнер. В последните минути теренът стана още по-тежък и въпреки това и двата отбора продължиха да играят с много желание и да атакуват двете врати. В 76-та минута след изпълнение на ъглов удар Котев отбеляза с глава, но реферът маркира нарушение на Божилов и голът бе отменен. В следващата атака Симеон Славчев стреля към вратата на домакините, но ударът му бе слаб и не затрудни вратаря на Черно море. И на Кирил Котев се наложи да се намесва решително, за да ликвидира много сериозна опасност пред своята врата. При следващата атака Берберович пък спаси своята врата от сериозна опасност, след като с шпагат изби топката пред връхлитащите футболисти на Черно море.

До края мачът премина с атаки и към двете врати, но голове не паднаха. Все пак по-активни в последните минути бяха гостите, които накараха Китанов на няколко пъти да се намеси решително. Така отново, както и при първия мач от плейофите двата тима не успяха да се победят и поделиха точките.
СНИМКИ ОТ МАЧА ТУК!

Черно море – Литекс 1:1

Голмайстори: Бакари (58); Джордан (55)

Черно море: Китанов, Д. Георгиев, Котев, Станчев, Венков, Паланков, Еденилсон, Окоро (36 – Д. Атанасов), Божилов, Коконов (87 – Пешков), Бакари (90 – Расим)

Литекс: Пиргов, Берберович, Миланов, Бодуров, Божиков, Цветков, Славчев, Том, Манолов (56 – Асприля), Ваюши, Джордан

Съдия: Вихрен Манев

Жълти картони: Венков, Д. Атанасов, Китанов (ЧМ)

Стадион "Тича"