Проверяваме къде гласуваме и с есемес

Животът

18-04-2014, 14:44

Снимка:

БГНЕС

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Системата връща съобщението с номера и адреса на секцията ни

Всички български граждани могат да проверят своите данни в избирателните списъци и да се информират за избирателната си секция и място на гласуване с есемес.

Освен чрез интернет страницата си, Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" (ГРАО) към регионалното министерство осигурява достъп до избирателните списъци за избори за членове на Европейския парламент от на 25 май и чрез есемес на номер 18429.

Номерът 18429 е единен и за трите мобилни оператора ("М-Тел", "Глобул" и "Виваком"). Цената на есемес e 25 стотинки без ДДС.

В текста на есемес се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща есемес с номера и адреса на избирателната секция за въведения ЕГН.

Интернет сайтът на ГД "ГРАО" предоставя възможност българските граждани да проверят своите данни в избирателните списъци и да се информират за избирателната си секция и място на гласуване.

На електронната страница на дирекцията гражданите и общинските администрации могат и подават "Искане за гласуване по настоящ адрес" по електронен път и да регистрират издадените "Удостоверения за гласуване на друго място". Тези две услуги са достъпни след идентификация с електронен подпис.

Проверка на данните може да се направи и на телефон 0800 1 4726, който е безплатен за цялата страна.