Пиян военен и семейството му тероризират цял град, вадят оръжие на полицията

Крими

17-04-2014, 15:39

Снимка:

n/a

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

"Виждал ли си дуло в главата? Aко не си, сега ще видиш", заплашил пияният военен един от полицаите

Лют екшън с оръжие, пиян военен и ударен полицай се разигра снощи край Дългопол, научи Varnautre.bg. Около 19:30 часа в село Сава, на 3 километра от Дългопол, баща и тримата му сина във видимо нетрезво състояние започнали да хвърлят пиратки в съседския двор. Потърпевшите стопани веднага подали сигнал в полицията и на място пристигнали униформени от полицейския участък в Дългопол. Присъствали са и служители на фирма "Арес", които охраняват складовата база, където се е случил инцидентът. 

При пристигането на органите на реда единият от пияните мъже започнал да размахва служебната си картата и да обяснява, че е действащ военен. Напрежението ескалирало и се наложило да се вика подкрепление от Районното управление в Провадия. Мъжете обаче не се успокоили, а напротив - военният се обърнал към полицаите с думите: "Вие трябва да ми козирувате, мишки! Аз съм ходил на мисия!". Един от полицаите, освен обиди и псувни, отнесъл и удар. "Виждал ли си дуло в главата, ако не си, сега ще видиш", продължил със заплахите военният. 

Когато се стигнало до арести, са задържани бащата и двама от синовете му. Действащият военен обаче, демонстрирал несъгласието си с действията на полицията, като подгонил патрулката с личната си кола, крещейки: "Ще ви избием!". В последствие е задържан и той, а у него са открити боен пистолет и два пълнителя. 

"Четиримата мъже отдавна тормозят цял Дългопол", разказа пред Varnautre.bg свидетел на снощната случка, пожелал анонимност. 53-годишният баща Пламен Петков и синовете му на възраст около 30 години се занимавали със земеделие. Обработвали 1000-2000 декара. Освен военния - Петко Петков, друг от синовете също разполагал с оръжие като регистриран ловец. Злоупотребите на мъжете с алкохола и арогантното им поведение обаче докарвали цялото село Сава и близкия град Дългопол до паника. 

"Никой не смее да им каже нищо. Има няколко жалби и преписки срещу безчинствата им, но никой нищо не прави", разказа още свидетелят. По думите му миналия месец пак същите хулигани са счупили носа на учител от училището в Дългопол. Пострадалият си е извадил медицинско, случаят е регистриран в полицията, но все още няма развитие. Според потърпевшите, провиненията на буйното семейство умишлено се крият, тъй като един от тях е военнослужещ. "Ще стане като в Катуница или в Лясковец", опасяват се хората от Сава и Дългопол.

Повече от лаконични по случая бяха от полицията. От участъка в Дългопол категорично отказаха информация. От Областната дирекция на МВР във Варна пък разпратиха официална информация, едва след запитване от страна на Varnautre.bg. Случаят е описан като хулиганство: "На 16 април от 21:00 до 22:00 ч. пред входа на земеделска кооперация в село Сава, община Дългопол, петима мъже на възраст от 29 до 53 години, от същото село са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, насочени срещу охраната на земеделската кооперация и съпроводени със съпротива на орган на властта, изпълняващ действия по служба. Действията на лицата са се отличавали с изключителен цинизъм и дързост. Лицата са задържани за 24 часа, случаят е докладван на прокурор от РП-Провадия, започнато е досъдебно производство по чл. 325, ал.2 от НК", гласи съобщението на полицията. 

Петият задържан е общ работник, който е на служба при семейството хулигани, научи още Varnautre.bg.