Еденилсон Бергонси: Обичам Черно море!

Имам оферти от други клубове, от Тича не са говорили с мен за нов договор

След като наставникът на Черно море Георги Иванов разкри, че след края на сезона се завръща в Левски, в медийното пространство започнаха спекулациите относно преминаването на футболисти на Морето в посока други клубове. Безспорно едно от най-спряганите имена е това на бразилския халф на моряците Еденилсон Бергонси, на който договорът му с варненци изтича през лятото.

По този повод Varnautre.bg потърси сърцатия футболист, за да сподели какво е неговото бъдеще на Тича след края на сезона. Еди бе категоричен, че за тези две години, в които носи фланелката на Черно море, е заобичал този клуб и неговото желание е да продължи да играе за Морето.

"Към днешна дата не знам какво е моето бъдеще в Черно море. Имам оферти от други клубове. Все още не съм разговарял с никой от ръководството за парафиране на нов контракт. Дори и да не се стигне до преподписване ще изиграя оставащите 6 мача със същото желание както досега. През тези две години, в които играх в Черно море, аз заобичах този клуб. Обичам Черно море, а и обичта на феновете ме кара първа опция за мен да е Морето. Ако това не се случи, едва тогава ще уредя моето бъдеще", сподели пред нашата медия Еденилсон Бергонси.

Бразилецът премина на Тича преди 2 години от втория състав на белгийския Стандарт Лиеж. За "моряците" Еденилсон има 54 мача със 7 гола в "А" група.

Очаква се в близките дни шефовете на Тича да започнат преговори с бразилеца за подписването на нов контракт.