92-годишен написа най-краткия некролог в света

Новините

16-04-2014, 14:50

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Кернел, който вече е вписан в Гинес, може да попадне там и като автора на най-краткия некролог в света

92-годишен швед написа собственоръчно некролога си, състоящ се от лаконичното: "Аз съм мъртъв". Стиг Кернел из Транас (Швеция) е искал съобщението да е пределно кратко, така че е използвал само три думи, пише vesti.bg

След като лаконичният Кернел е починал на 6 април 2014 г., най-краткият некролог в света е бил публикуван в местните вестници, съобщи в."Локал". Съобщението гласи: "Аз съм мъртъв". Отдолу е напечатано мястото и времето, когато ще се състои погребението.

Покойният не е обичал да привлича излишно внимание. Синовете на 92-годишния Стиг са разказали на журналисти, че баща им е бил жизнерадостен човек с малко необичайно чувство за хумор. "Чувстваше, че краят му наближава. Затова реши самичък да си напише некролога. И наистина, почина броени дни след това. Беше специален човек, с оригинално чувство за хумор", разказва Ларс-Аке Кернел, синът на Стиг.

Освен това той се е занимавал с история на авиацията и дори е вписан в Книгата на рекордите на Гинес като човекът, събрал най-голямата колекция от книги за самолети в света.