Умереното количество алкохол помага за кариерата

Животът

16-04-2014, 11:42

Снимка:

n/a

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Пийването на чашка алкохол помага и в социалните контактни игри

Халбата бира след работа или чашата шампанско по време на официален прием помагат на служителите да разкрият пред колегите си характера си, да им позволят да научат повече за тях.

А това може да се окаже полезно за съвместния им бизнес, съобщи в. "Ди Велт".

Изводът е на Бьорн Франк, Юстус Хаукап и Аника Гер от Университета на Дюселдорф.В малки дози алкохолът кара хората да се отпуснат, да разкрият повече чест от личността си, твърдят учените.

"Социалната" консумация на алкохол придава увереност и служи като инструмент за вдъхновение, помага да се разбере защо умерената употреба на алкохол в бизнес средите е толкова разпространена в много държави по света.

Работодателят трябва да знае колкото се може повече за потенциалния си сътрудник, а той пък е добре да разбере какъв може да се окаже шефът му. Затова пийването на чашка алкохол по време на събеседване за работа може да е полезно за бъдещото сътрудничество, твърдят германските учени.

Консумацията на алкохол по принцип кара хората непреднамерено да казват истината. Следователно, пийването на чашка може да послужи като добър прийом в социалните контактни "игри", заключават авторите на изследването.