Бизнес и студенти обмениха идеи на среща във Варна

Мисия Варна

15-04-2014, 15:28

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

В петото издание на форума участие взеха и големи варненски компании

Над 160 студенти от варненските университети взеха участие в бизнес форум, организиран от студентската организация AIESEC и проведен във Варна на 12 и 13 април. Част от младежите са представители на различни организации, клубове и студентски съвети. Мотото на петото издание на срещата е "Бизнесът в действие" и в него участниците се разделят по екипи  и имат шанса да работят над реални казуси предоставени от фирми. Участие тази година взеха едни от най-големите компании  във Варна и областта:  Победа АД, Инглиш Академи БГ, Агрополихим АД, Солвей Соди АД и Подем ЖМ ООД.  

Тази година темите на казусите варираха  от свързани с маркетинга и рекламата и  бизнес развитие до инвестиране. И  за първи път освен казуси с бизнес насоченост, имаше и такъв с техническа насоченост.

И през двата дена на форума се проведоха обучения, целящи личностното и бизнес развитие на студентите. Основните теми бяха: "Силата на лидера е слушането, а не говоренето", "Онлайн присъствие" и "Коучинг – модерният  начин за постигане на амбициозни  лични и бизнес цели".